×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nederlandse klok in Notre Dame vernoemd naar Groothertogin

  Nederlandse klok in Notre Dame vernoemd naar Groothertogin

  De Luxemburgse groothertogin Maria Teresa is ‘peetmoeder’ van de nieuwe bourdonklok van de Parijse kathedraal Notre Dame. De bourdon ‘Marie’ wordt zaterdag met acht andere nieuwe klokken gezegend door de aartsbisschop van Parijs, kardinaal André Vingt-Trois. Deze grote luidklok is anders dan de andere klokken gegoten bij Koninklijke Eijsbouts in het Brabantse Asten.

  Het Luxemburgse groothertogelijk paar is bij die plechtigheid aanwezig samen met  hun dochter prinses Alexandra. De wereldberoemde kathedraal viert dit jaar het 850-jarig bestaan. Paus Benedictus XVI is peetvader van de klok Benedictus-Joseph, maar zal zelf niet in Parijs aanwezig zijn.

  31 januari 2013 - 11:03