×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Monaco verwelkomt ‘Grace Kelly’ komende maand

  Filmopnames over legendarische prinses in vorstendom

  Komende maand starten in Monaco opnames van de biografische film ‘Grace of Monaco’. In de film wordt het verhaal verteld van de iconische prinses, de filmster, de moeder en diplomate die Grace Kelly was. In dezelfde maand gedenkt Monaco de dertigste sterfdag van de prinses, de moeder van prins Albert, prinses Caroline en prinses Stéphanie. Behalve (buiten)scènes in Monaco worden in België de binnenscènes opgenomen.
  De film richt zich met name op zes specifieke maanden in 1962, toen de Franse president Charles de Gaulle en prins Rainier een strijd voerden over het belastingparadijs dat Monaco was geworden. Grace zou ervoor hebben gezorgd dat de strijdbijl werd begraven. Nicole Kidman neemt de rol van prinses Grace op zich, Tim Roth die van prins Rainier. Wie de rollen van de kinderen van het paar gaan spelen, is nog niet bekend. Olivier Dahan regisseert de film. Eerder maakte hij ook de biografische film La Vie en Rose over het leven van Edith Piaf.

  24 augustus 2012 - 14:27