Met deze 5 tips kom je altijd koninklijk voor de dag

Met een heel leger aan hulp is het voor de royals niet heel moeilijk om verzorgd voor de dag te komen. Maar met deze 5 eenvoudige tips zie jij er net zo tiptop uit als de koninklijke medemens. En je hoeft er geen personeel voor in te huren.

1. Trim je nagels

Weinig is zo ‘schmutzig’ als een hand krijgen van iemand met vieze handen. Of een zwart randje onder de nagels. Zorg er daarom voor dat ze altijd schoon en netjes gevijld zijn. Draag je een kek kleurtje op je vingers? Houd het dan netjes bij en vervang de lak zodra er scheurtjes ontstaan. De favoriete kleur van de Queen is Ballet Slippers van Essie. Dat is dan meteen ook een van de weinige toegestane tinten van de Britse royals.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Breanne ( Or Annie 😄) (@akpolished) op

2. Poets je stappers

Royal of niet; met schone, glimmende schoenen kom je altijd netjes voor de dag. En zeg nou zelf, het is toch een kleine moeite? Zie je een zwarte veeg op je leren stapper en heb je geen schoensmeer bij de hand? Een gum doet wonderen. Alsook een doekje en – lekker ouderwets – een beetje spuug.

3. Kam je koninklijke coupe

Met een zuidwesterstorm is het soms lastig om je kapsel in bedwang te houden. Zie jij er niet zo charmant uit als Máxima wanneer je haar van links naar rechts waait? Gebruik dan voldoende haarlak (of gel als je van een wetlook houdt). Zit je haar in een knot? Dan is een subtiel haarnetje geen slecht idee. In de juiste kleur zie je er niks van en Catherine doet het ook.

4. Verzwaar je kleding

Ook royals hebben weleens een misser. En daar leer je dan weer van. Wil jij voorkomen dat je jurk of rok à la Marilyn Monroe omhoog waait en je parmantig in je Sloggi staat? Verzwaar je kleding dan door gewichtjes in de zoom te naaien. Zo blijft alles keurig op zijn plek. Dat doet Catherine voortaan ook.

5. Verwijder pluisjes en pillen

Zit je dure cashmere trui of wollen jas vol met pillen en pluisjes? Dan is het tijd voor een scheerbeurt. Hier bestaan speciale apparaten voor, maar een scheermesje werkt net zo prima. Zorg ervoor dat je de stof goed strak trekt voor je aan de slag gaan. Geen pluisjes, maar wel kattenharen op je broek? Met een kledingroller of (dubbelzijdige) plakband is je kleding zo weer schoon.

Beeld: ANP, Hollandse Hoogte

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen