×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima was in Polen

  Prinses Máxima heeft op donderdag 2 oktober een bezoek gebracht aan Krakau, in het zuiden van Polen. Máxima was hier aanwezig op een conferentie over een toegankelijke financiële sector in Oost-Europa en Centraal-Azië. Prinses Máxima is lid van de VN-Adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector. In het kader van dit lidmaatschap woont zij dit soort bijeenkomsten bij. Donderdag heeft zij namens deze groep, wetgevers en toezichthouders toegesproken over het toegankelijk maken van financiële diensten aan lage inkomensgroepen. De prinses sprak tijdens deze driedaagse bijeenkomst ook met vertegenwoordigers uit onder andere Armenië, Wit-Rusland, Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Rusland, Oezbekistan.


  Belangrijke doelstellingen die de Adviseursgroep heeft zijn bijvoorbeeld het stimuleren van het spaargedrag van mensen, bestaande systemen van kredietverstrekking versterken, het vergemakkelijken van financiële transacties maar ook consumenten voorlichten en beschermen tegen de risico’s die daarmee gepaard gaan. Volgende week zal Máxima Paraguay bezoeken namens dezelfde Adviseursgroep. Ze zal hier ook president Lugo ontmoeten. Verder woont ze verschillende bijeenkomsten bij over het microkrediet en eveneens over het toegankelijk maken van de financiële sector.

  Lees hier de toespraak die Máxima hield in Polen (in het Engels)

  3 oktober 2008 - 10:57