×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima viert eerste verjaardag als koningin

  Ook in het buitenland wordt ze steeds populairder

  Máxima viert eerste verjaardag als koningin

  Máxima viert vandaag haar eerste verjaardag als koningin. Zij houdt haar 42ste verjaardagspartij met haar gezin. Waar ze het viert, is onbekend.

  De koningin heeft pas na het pinksterweekeinde weer verplichtingen. Op woensdag bezoekt zij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam dat 150 jaar bestaat. Ook woont zij dan de oratie van wetenschapster Aylin Küntay bij op de Universiteit Utrecht. De onderzoekster is daarna hoogleraar op de Prins Claus Leerstoel, waar Máxima al ruim 10 jaar voorzitter van is.

  Koningin Máxima is onder het Nederlandse volk een van de meest geliefde leden van het koningshuis. Ook in het buitenland won zij aan populariteit, zo bleek in aanloop naar de inhuldiging vorige maand toen veel buitenlandse media aandacht besteedden aan de nieuwe koningin.

  Hoewel ze nog maar net koningin is en een druk werkleven heeft, probeert Máxima haar dochters Amalia, Alexia en Ariane een zo normaal mogelijke opvoeding te geven. Ze is daarom gewoon luizenmoeder op de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar waar de prinsessen op school zitten, zei ze eerder.

  17 mei 2013 - 10:11