Placeholder

Máxima viert eerste verjaardag als koningin

Máxima viert vandaag haar eerste verjaardag als koningin. Zij houdt haar 42ste verjaardagspartij met haar gezin. Waar ze het viert, is onbekend.

De koningin heeft pas na het pinksterweekeinde weer verplichtingen. Op woensdag bezoekt zij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam dat 150 jaar bestaat. Ook woont zij dan de oratie van wetenschapster Aylin Küntay bij op de Universiteit Utrecht. De onderzoekster is daarna hoogleraar op de Prins Claus Leerstoel, waar Máxima al ruim 10 jaar voorzitter van is.

Koningin Máxima is onder het Nederlandse volk een van de meest geliefde leden van het koningshuis. Ook in het buitenland won zij aan populariteit, zo bleek in aanloop naar de inhuldiging vorige maand toen veel buitenlandse media aandacht besteedden aan de nieuwe koningin.

Hoewel ze nog maar net koningin is en een druk werkleven heeft, probeert Máxima haar dochters Amalia, Alexia en Ariane een zo normaal mogelijke opvoeding te geven. Ze is daarom gewoon luizenmoeder op de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar waar de prinsessen op school zitten, zei ze eerder.