Máxima in Turkije

Koningin Máxima heeft donderdag een bezoek gebracht aan Turkije. Ze deed dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en als erevoorzitter van het samenwerkingsverband voor inclusieve financiering 'Global Partnership for Financial Inclusion' van de G20.

Prinses Máxima is weer op reis voor haar werk als VN -adviseur ‘Inclusive Finance’ en als erevoorzitter van het G20 Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI). Ze is tot en met woensdag in Ankara, Turkije, waar ze diverse besprekingen heeft over het belang van toegang tot financiële diensten. De prinses spreekt onder meer met vice-premier en de minister van Economische Zaken Babacan, de minister van Financiën en de gouverneur van de Centrale Bank van Turkije. Prinses Máxima heeft ook een ontmoeting met vertegenwoordigers van diverse internationale organisaties, zoals IMF, Wereldbank en Verenigde Naties.
Woensdag bezoekt ze het ‘Women Entrepreneurship Support Project’, waar duizenden vrouwen training en coaching kregen bij het opzetten van een eigen onderneming. Ze ziet er het voorbeeld van de pottenbakkerij van een van de deelneemsters. Vervolgens staat een bilateraal hulpprogramma van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken op het programma, ‘Women Education and Employment Association’, waarbij vrouwen worden geholpen op de arbeidsmarkt en bijvoorbeeld ook getraind worden op sociale aspecten. Tot slot gaat prinses Máxima naar ‘Cocoon to Silk Women Co-operative’ waar ze een ontmoeting heeft met organisaties die vrouwen opleiden op zowel zakelijk als sociaal gebied.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen