×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima in Turkije

  Koningin op pad namens Verenigde Naties

  Koningin Máxima heeft donderdag een bezoek gebracht aan Turkije. Ze deed dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en als erevoorzitter van het samenwerkingsverband voor inclusieve financiering 'Global Partnership for Financial Inclusion' van de G20.


  Prinses Máxima is weer op reis voor haar werk als VN -adviseur ‘Inclusive Finance’ en als erevoorzitter van het G20 Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI). Ze is tot en met woensdag in Ankara, Turkije, waar ze diverse besprekingen heeft over het belang van toegang tot financiële diensten. De prinses spreekt onder meer met vice-premier en de minister van Economische Zaken Babacan, de minister van Financiën en de gouverneur van de Centrale Bank van Turkije. Prinses Máxima heeft ook een ontmoeting met vertegenwoordigers van diverse internationale organisaties, zoals IMF, Wereldbank en Verenigde Naties.
  Woensdag bezoekt ze het ‘Women Entrepreneurship Support Project’, waar duizenden vrouwen training en coaching kregen bij het opzetten van een eigen onderneming. Ze ziet er het voorbeeld van de pottenbakkerij van een van de deelneemsters. Vervolgens staat een bilateraal hulpprogramma van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken op het programma, ‘Women Education and Employment Association’, waarbij vrouwen worden geholpen op de arbeidsmarkt en bijvoorbeeld ook getraind worden op sociale aspecten. Tot slot gaat prinses Máxima naar ‘Cocoon to Silk Women Co-operative’ waar ze een ontmoeting heeft met organisaties die vrouwen opleiden op zowel zakelijk als sociaal gebied.

  13 februari 2012 - 15:04