Máxima geëerd met tentoonstelling en concert

Op 17 mei wordt Máxima veertig jaar. Dat dat niet ongemerkt voorbij mag gaan, beseft ook Paleis Het Loo. Zij zetten de vrouw van prins Willem-Alexander uitgebreid in de schijnwerpers met de tentoonstelling MÁXIMA, 10 jaar in Nederland. Daarbij wordt de positie van Máxima binnen het Koninklijk Huis belicht, maar ook de maatschappelijke functies die zij vervult. Behalve foto's en filmpjes zijn er ook kledingstukken van de prinses die tentoongesteld worden. Koningin Beatrix opent de tentoonstelling op 7 mei, waarbij ook prinses Máxima natuurlijk aanwezig is.

Op 17 mei wordt Máxima veertig jaar. Dat dat niet ongemerkt voorbij mag gaan, beseft ook Paleis Het Loo. Zij zetten de vrouw van prins Willem-Alexander uitgebreid in de schijnwerpers met de tentoonstelling MÁXIMA, 10 jaar in Nederland. Daarbij wordt de positie van Máxima binnen het Koninklijk Huis belicht, maar ook de maatschappelijke functies die zij vervult. Behalve foto’s en filmpjes zijn er ook kledingstukken van de prinses die tentoongesteld worden. Koningin Beatrix opent de tentoonstelling op 7 mei, waarbij ook prinses Máxima natuurlijk aanwezig is.

 

Ook het Koninklijk Concertgebouworkest geeft een eerbetoon aan de jarige prinses. Onder leiding van dirigent Mariss Jansons wordt er een concert aangeboden aan Prinses Máxima, die beschermvrouwe is van het orkest. Op het programma staan twee pianoconcerten van Frans Liszt met als solist Daniel Barenboim. Naast leden van de Koninklijke Familie en privégasten nodigt Máxima gasten uit met wie zij de laatste tien jaar bij haar dagelijkse activiteiten samenwerkte. Naast de plaatsen die worden gereserveerd voor de gasten van de prinses, is het grootste deel van de zaal beschikbaar voor algemeen publiek.