Laurentien kreeg straf op school

Prinses Laurentien sprak gisteren haar oude school toe. De prinses was uitgenodigd om de start van de viering van het 100-jarig bestaan van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag bij te wonen.

Laurentien verrastte haar gehoor met een bekentenis over de tijd dat ze bij de directie van de school wat minder geliefd was.

’25 jaar geleden sprak ik deze school ook toe. Het was 1 april. Via de intercom vanuit de rector’s kamer heb ik, trillend van de zenuwen omdat het natuurlijk niet helemaal de bedoeling was dat ik daar stond, mijn mede-scholieren opgeroepen om in de kleine pauze de school zo snel mogelijk te verlaten. Er zou een spoedvergadering plaatsvinden tussen de leraren en het leerlingenbestuur – waar ik ook deel van uitmaakte. Tot mijn grote verbazing verliet iedereen inderdaad om 10 over 10 het gebouw… Twee weken straf na school was voor mij het gevolg. Ik hoop dat mij dit vandaag bespaard blijft, én dat u na mijn verhaal deze mooie kerk niet metéén verlaat,’ aldus de prinses. Dit keer ging het toespreken van de school goed en Laurentien bleef uit eigen beweging nog een beetje na om oude herinneringen op te halen.

Foto: RVD