×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laurent moet belasting betalen

  Gebruik gratis villa wordt belast

  Nog meer slecht nieuws voor prins Laurent. De jongste zoon van de Belgische kan een belastingaanslag verwachten voor het gebruik van zijn gratis woning. Villa Clémentine in Tervuren, nabij Brussel, is het huisadres van prins Laurent. De villa is geen eigendom van de prins, maar van de Koninklijke Schenking, onder toezicht van de minister van Financiën. Deze instelling stelt onroerend goed beschikbaar aan de regerend vorst, die het op zijn beurt kan verdelen over andere leden van het koningshuis. In dit geval bij prins Laurent. De Schenking ging ervan uit dat er geen belasting over zou worden geheven, omdat het een 'nationaal domeingoed' betreft, die daarvan worden gevrijwaard. De rechter in Gent heeft anders beslist, omdat het niet aan alledrie de voorwaarden voldoet: Het onroerend goed moet de aard van nationaal domeingoed hebben, op zichzelf niets opbrengen en voor een openbare dienst of voor een dienst van algemeen nut worden gebruikt. Dat laatste vormt een probleem, hoewel de Schenking nog heeft geprobeerd dat te weerleggen. Volgens de Koninklijke Schenking doet de villa ook dienst als ambtswoning van de prins en wordt het onderkomen ook voor protocollaire doeleinden gebruikt. De rechtbank merkte op dat het onroerend goed ‘in zijn geheel' moet voldoen aan alle drie voorwaarden en dat is met de laatste voorwaarde niet het geval.


  7 april 2011 - 13:00