×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinselijk paar Servië bezoekt Historisch Museum

  Alexander II en Katherine bekenen expo over dynastieën

  Kroonprinselijk paar Servië bezoekt Historisch Museum

  Kroonprins Alexander II van Servië en zijn vrouw kroonprinses Katherine hebben woensdag het Historische Museum van Servië in Belgrado bezocht. Ze bekeken er de expositie over de dynastieën Karadjordjevic en Obrenovic, vermeldt de website van het koninklijk huis van Servië.


  Alexander en Katherine genoten van de expositie die gewijd is aan beide dynastieën die aan de wieg stonden van de moderne Servische staat en de bevrijding van het Ottomaanse rijk. De expositie toont waardevolle voorwerpen, waaronder meer dan 400 persoonlijke bezittingen van de grondleggers van Servië en hun nakomelingen.

  Te zien zijn onder meer een koninklijke insigne van koning Peter I, een scepter, zijn kroningstoga van Venetiaans fluweel en zijde en de kroon die hij droeg tijdens zijn kroning in 1904. Ook zijn er sieraden te bewonderen, schilderijen en meubels uit de Servische koninklijke paleizen.

  Kroonprins Alexander II is van mening dat het ieders plicht is om het nationale erfgoed van Servië en de tradities te koesteren. Volgens hem heeft het Historisch Museum van Servië daarin een zeer belangrijke rol.

  22 augustus 2013 - 13:09