Kroonprinselijk paar Servië bezoekt Historisch Museum

Kroonprins Alexander II van Servië en zijn vrouw kroonprinses Katherine hebben woensdag het Historische Museum van Servië in Belgrado bezocht. Ze bekeken er de expositie over de dynastieën Karadjordjevic en Obrenovic, vermeldt de website van het koninklijk huis van Servië.

Alexander en Katherine genoten van de expositie die gewijd is aan beide dynastieën die aan de wieg stonden van de moderne Servische staat en de bevrijding van het Ottomaanse rijk. De expositie toont waardevolle voorwerpen, waaronder meer dan 400 persoonlijke bezittingen van de grondleggers van Servië en hun nakomelingen.

Te zien zijn onder meer een koninklijke insigne van koning Peter I, een scepter, zijn kroningstoga van Venetiaans fluweel en zijde en de kroon die hij droeg tijdens zijn kroning in 1904. Ook zijn er sieraden te bewonderen, schilderijen en meubels uit de Servische koninklijke paleizen.

Kroonprins Alexander II is van mening dat het ieders plicht is om het nationale erfgoed van Servië en de tradities te koesteren. Volgens hem heeft het Historisch Museum van Servië daarin een zeer belangrijke rol.