×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Frederik proeft van koninklijke taak

  Deense troonopvolger is regent tijdens vakantie Margrethe

  Kroonprins Frederik proeft van koninklijke taak

  Kroonprins Frederik van Denemarken heeft vrijdag even mogen proeven aan het werk van zijn moeder koningin Margrethe. Premier Helle Thorning-Schmidt ververste een deel van haar ministersploeg en het was aan de kroonprins om de vertrekkende en komende ministers te ontvangen. Frederik treedt namelijk tijdens een deel van de zomervakantie van Margrethe op als regent.


  Dat betekent dat hij gedurende die tijd alle taken van zijn moeder overneemt, ook de ontvangst van bewindslieden, de gebruikelijke publieke audiëntie en het ondertekenen van wetten. Taken die in Nederland en België aan het staatshoofd zijn voorbehouden maar die in Denemarken bij afwezigheid van de koningin ook door de dan als regent optredende troonopvolger kunnen worden vervuld.

  Premier Helle Thorning-Schmidt herschikte de portefeuilles in het kabinet en stelde de kroonprins daarvan vrijdagmorgen op de hoogte. Frederik had ook in 2011 als regent al eens te maken met een wijziging van de regeringsploeg. Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik zijn begin deze week op vakantie gegaan. Frederik neemt de zaken tot 19 augustus waar, daarna doet zijn jongere broer Joachim het.

  9 augustus 2013 - 18:12