×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Frederik mee op zeilschip

  Deense kroonprins voelt zich bevoorrecht om mee te mogen varen

  Kroonprins Frederik mee op zeilschip

  Kroonprins zijn en fanatiek zeiler heeft zo zijn voordelen. De Deense kroonprins Frederik mocht deze week meevaren op de AC72, het zeilschip dat later deze maand de Amerikaanse eer moet verdedigen in de prestigieuze America’s Cup.


  "Geweldig dat ik hier mocht zijn en dat ik mee mocht varen, ik voel me zeer bevoorrecht”, aldus een dolenthousiaste Frederik, die zondag meteen na zijn deelname aan de Ironman in Kopenhagen in het vliegtuig stapte naar San Francisco.

  Drie jaar geleden mocht hij aan het roer staan van de winnende boot in de strijd om America’s Cup, de RC44. Kroonprins Frederik zag grote verschillen met de zeilboten waarin hij zelf vaart. "Deze boten zijn net vogels die laag over het water vliegen. Het is echt bijzonder", zei hij na afloop van zijn vaartocht door de baai van San Francisco. "Het is wel duidelijk dat de bemanning goed op elkaar is ingespeeld. Dat moet ook wel, want de boot vraagt veel aandacht en je moet heel snel reageren.”

  In het team zit ook een Nederlander, die van de Amerikanen de bijnaam Cheese heeft gekregen: Dirk de Ridder (39). Hij maakte in 2010 ook deel uit van het winnende Amerikaanse team, en werd door president Barack Obama ontvangen op het Witte Huis.

  22 augustus 2013 - 17:31