×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijk Huis bespaarde in 2012 op vliegkosten

  1,1 miljoen begroot, 782.000 uitgegeven

  Koninklijk Huis bespaarde in 2012 op vliegkosten

  Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben in 2012 minder gevlogen dat het Rijk had begroot. Ze hebben in totaal voor 782.000 euro uitgegeven aan vliegkosten, terwijl er 1.107.000 euro was gereserveerd voor de kosten op het gebruik van luchtvaartvoertuigen. Dit blijkt uit het Rijksjaarverslag 2012 – De koning dat het ministerie van Algemene Zaken woensdag op zijn website publiceerde.

  De meeste vluchten, zowel privé als in het openbaar belang, zijn gemaakt in het regeringsvliegtuig, de PH-KBX. Overige vluchten zijn onder meer gemaakt met de Aloutte-helikopter van Defensie en met gewone lijndiensten.

  In totaal werd in 2012 7.208.000 euro uitgekeerd aan de Oranjes. Koningin Beatrix had een inkomen van 821.000 euro, prins Willem-Alexander en prinses Máxima kregen ieder 243.000 euro aan inkomen.

  8 mei 2013 - 17:00