×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin in spe op bezoek bij de Marine

  Máxima blijft zich voorbereiden op nieuwe functie

  Koningin in spe op bezoek bij de Marine

  Dinsdagochtend bezocht prinses Máxima de Koninklijke Marine in Den Helder. Willem-Alexander vervulde zijn dienstplicht bij de Marine van augustus 1985 tot januari 1987, met o.a. diensten aan boord van Hr. Ms. Tromp en Hr. Ms. Abraham Crijnssen en in 1988 als wachtofficier aan boord van Hr. Ms. Van Kinsbergen.

  De prinses werd ontvangen door de Commandant Zeestrijdkrachten, vice-admiraal Matthieu Borsboom. Ze maakte kennis met het werk van de marine en bezocht enkele operationele eenheden. Het bezoek begon aan boord van het luchtverdedigings- en commandofregat Hr.Ms. Evertsen. Naast een korte rondleiding sprak zij met het marinepersoneel over werken en wonen bij de marine en de gevolgen daarvan voor het privéleven. Met een landingsvaartuig van het Korps Mariniers werd vervolgens een korte vaartocht door de marinehaven gemaakt, waarna een bezoek volgde aan Hr.Ms. Johan de Witt. Dit amfibisch transportschip wordt op dit moment gereedgemaakt voor uitzending in het kader van de EU anti-piraterij-missie bij Somalië in de tweede helft van 2013. Aan boord sprak de prinses met het marinepersoneel. De Koninklijke Marine is het oudste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht en bestaat dit jaar 525 jaar.

  29 januari 2013 - 15:07