×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin bekijkt het Wanitaconcept

  Beatrix op bezoek bij basisschool Bloemhof

  Koningin Beatrix heeft vanmorgen een onaangekondigd werkbezoek gebracht aan openbare basisschool Bloemhof in Rotterdam. De Koningin werd tijdens haar werkbezoek vergezeld door staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Dijksma.


  Basisschool Bloemhof in Rotterdam werkt met een bijzonder onderwijsconcept, het Wanitaconcept, om onderwijsachterstanden bij leerlingen aan te pakken. Hierbij nemen kunsteducatie, zelf ontdekken en leren een belangrijk plaats in. De school pakt niet alleen reken- en taalachterstand aan, maar ook achterstand in algemene ontwikkeling. De Bloemhof biedt de kinderen brede ontwikkelingsmogelijkheden zodat zij verschillende talenten kunnen ontplooien en zo ook plezier krijgen in het leren en het ontdekken van hun eigen mogelijkheden.

  De Koningin kreeg een rondleiding door de school en voerde gesprekken met docenten, ouders en de directeur van basisschool Bloemhof. Bij de gesprekken waren ook verschillende vertegenwoordigers van peuterspeelzalen, het Centrum voor Jeugd en Gezin, woningbouwcorporatie Vestia en de directeur van de nabijgelegen basisschool De Sleutel aanwezig. Tijdens de gesprekken kwamen onder andere taal en rekenen, de Citotoets en de omgeving van basisschool Bloemhof aan de orde.

  Bron RVD

  31 maart 2009 - 15:59