×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Beatrix is Nederlander Van Het Jaar

  Koningin Beatrix is Nederlander Van Het Jaar

  Weekblad Elsevier heeft koningin Beatrix uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar. De koningin volgt hiermee Mark Rutte op, die deze titel in 2011 kreeg. ‘In dit jaar van verlies en vernedering hebt u zoveel menselijke kanten van uzelf laten zien dat de vrouw, de weduwe, de moeder, over het koningschap heen zijn gegaan,’ schrijft Elseviers Hugo Camps in een portret over Beatrix. ‘U hebt zelfs verdriet laten zien. In dat verdriet werd u even de gelijke van uw onderdanen. Even weerloos en wanhopig in het tellen van de slagen van het leven. Dan verschilfert afstand.’ Behalve door het ongeluk van prins Friso waren er nog andere redenen om de koningin deze titel toe te kennen. ‘Vernedering’, zo schrijft Elsevier ‘bleef het staatshoofd dit jaar ook niet bespaard. Politiek Den Haag ontnam Beatrix haar rol in het formatieproces.’ Koningin Beatrix is de negende Nederlander van het jaar. Voor het kiezen van een Nederlander van het Jaar heeft Elsevier zich laten inspireren door het Amerikaanse weekblad TIME, dat sinds 1927 iemand tot Man en later Person of the Year uitroept.

  12 december 2012 - 10:28