×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert neemt ontroerd afscheid

  Koning Albert neemt ontroerd afscheid

  Het is met ontroering dat ik me een laatste maal tot u richt.'' Dat zei de Belgische koning Albert zaterdag in zijn laatste toespraak voor zijn aftreden. Hij sprak naar aanleiding van de Belgische nationale feestdag zondag, zoals elk jaar daags van te voren gebeurde. "Gedurende twintig jaar, en nog in deze dagen, heeft u mij door uw blijken van aanhankelijkheid, aangemoedigd in het volbrengen van mijn taak. Ik dank u daarvoor zeer hartelijk."


  De 79-jarige vorst draagt zondag het stokje over aan zijn zoon Filip. Hij begon zijn toespraak met een herinnering aan zijn broer Boudewijn, de vorige Belgische koning die twintig jaar geleden overleed. De scheidend vorst sprak ook de hoop uit dat Filip en Mathilde door de Belgen worden gesteund. "Omring de toekomstige koning Filip en de toekomstige koningin Mathilde met uw actieve medewerking en met uw steun. Zij vormen een uitstekend koppel ten dienste van ons land en genieten mijn volle vertrouwen."
  De koning keek terug op zijn regeerperiode, waarin de politiek ("Ook al is ons land niet altijd gemakkelijk te besturen, toch is zijn pluralisme een waardevolle democratische rijkdom"), het leger, de cultuur en het verenigingsleven aan bod kwam. "Ons land is rijk aan talenten," sprak de koning, waarop men trots op mag zijn. Met enige discretie zullen Albert en Paola het leven in het land "waar wij zoveel van houden" blijven volgen.

  20 juli 2013 - 13:19