×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert neemt ontroerd afscheid

  Koning Albert neemt ontroerd afscheid

  Het is met ontroering dat ik me een laatste maal tot u richt.'' Dat zei de Belgische koning Albert zaterdag in zijn laatste toespraak voor zijn aftreden. Hij sprak naar aanleiding van de Belgische nationale feestdag zondag, zoals elk jaar daags van te voren gebeurde. "Gedurende twintig jaar, en nog in deze dagen, heeft u mij door uw blijken van aanhankelijkheid, aangemoedigd in het volbrengen van mijn taak. Ik dank u daarvoor zeer hartelijk."


  De 79-jarige vorst draagt zondag het stokje over aan zijn zoon Filip. Hij begon zijn toespraak met een herinnering aan zijn broer Boudewijn, de vorige Belgische koning die twintig jaar geleden overleed. De scheidend vorst sprak ook de hoop uit dat Filip en Mathilde door de Belgen worden gesteund. "Omring de toekomstige koning Filip en de toekomstige koningin Mathilde met uw actieve medewerking en met uw steun. Zij vormen een uitstekend koppel ten dienste van ons land en genieten mijn volle vertrouwen."
  De koning keek terug op zijn regeerperiode, waarin de politiek ("Ook al is ons land niet altijd gemakkelijk te besturen, toch is zijn pluralisme een waardevolle democratische rijkdom"), het leger, de cultuur en het verenigingsleven aan bod kwam. "Ons land is rijk aan talenten," sprak de koning, waarop men trots op mag zijn. Met enige discretie zullen Albert en Paola het leven in het land "waar wij zoveel van houden" blijven volgen.

  20 juli 2013 - 13:19