×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Julianaveiling gaat miljoenen opbrengen

  Halverwege eerste veilingdag miljoen euro al bereikt

  Sotheby's veiling van de nalatenschap van koningin Juliana gaat naar verwachting enkele miljoenen opbrengen. In de RAI worden vandaag en de nog komende drie dagen elfduizend items geveild die decennialang op de zolders van de paleizen hebben gelegen. Halvewege de eerste dag bereikte de veiling de grens van 1 miljoen euro, een bedrag dat zelfs Sotheby's niet had durven hopen. Sotheby's directeur Mark Grol hoopte op een totaal van 1,5 miljoen euro, wellicht twee, maar het lijkt erop dat de opbrengst voor de vier goede doelen (Prinses Beatrix Fonds, Natuur College, Rode Kruis en het Prinses Christina Concours) veel meer zal gaan worden.


  Topstukken, zoals het Doccia Ginoriservies, gingen voor 168.750 euro onder de hamer, ruim 120.000 euro meer dan de startprijs. Het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch is voor 48.750 de nieuwe eigenaar geworden van een zilveren patroonsteken van een gilde, in de zestiende eeuw in de Brabantse hoofdstad vervaardigd.
  Niet alles krijgt gemakkelijk een nieuwe eigenaar. Een Meissenservies uit circa 1745 brengt 1625 euro op, terwijl twee tot drieduizend euro werd geschat. Bovendien gaan veel van de lots voor het tienvoudige van de startprijs onder de hamer. Tot en met 17 maart is de RAI de plek van de veiling.

  14 maart 2011 - 16:25