×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • John Ewbank trekt Koningslied terug

  Componist is kritiek zat

  Componist John Ewbank heeft zijn Koningslied teruggetrokken. Dat meldt Ewbank zaterdagavond op zijn Facebookpagina. ''Na zojuist de zoveelste nageboorte op mijn twitteraccount te hebben geblocked ben ik er dan nu echt he-le-maal klaar mee'', aldus de componist en tekstschrijver. Ewbank maakte de muziek, die is uitgevoerd door het Metropole Orkest en andere musici. Voor de tekst zijn bijdragen van het publiek gebruikt. Sinds het ruim 5 minuten durende koningslied vrijdag werd gepresenteerd op de radio, is een storm van kritiek losgebarsten. Velen hadden kritiek op de tekst. Zanger Gerard Joling, die zelf meezingt op het Koningslied, vond het nummer 'overgeproduceerd' en de rap in het lied noemde hij 'vreselijk'. Of John Ewbank het nummer kan terugtrekken is niet bekend. Het is in opdracht door het Nationale Comité Inhuldiging gemaakt en door deze organisatie aanvaard. Het lied is een belangrijk onderdeel van het avondprogramma op 30 april. Het lied zou in alle delen van het Koninkrijk worden meegezongen, ondermeer vanuit Ahoy in Rotterdam.


  20 april 2013 - 23:45