×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Italiaanse prins in travestie

  Emanuel Filibert treedt op als Dalida

  Italiaanse prins in travestie

  Een prins die meegaat met zijn tijd? Of de definitieve ondergang van een eens illustere familie? De meningen zijn verdeeld over het travestie-optreden van prins Emanuel Filibert van Savoye in het Franse tv-programma “Un air de Star”. De prins, een kleinzoon van de laatste Italiaanse koning Umberto, trad daarin op als de in 1987 overleden zangeres Dalida. Gekleed in een jurk en met een grote pruik zong de prins het lied “Laissez-moi danser”, één van de hits van Dalida. Het optreden baarde in heel Zuid-Europa veel opzien, aangezien de prins één van de troonpretedenten van Italië is. Met het optreden lijkt hij de kans om op een dag zelf nog koning te kunnen worden als uitgesloten te beschouwen. Emanuel Filibert zou de kroonprins van Italië zijn als dat land nu nog een monarchie was. In 1947 werd de republiek uitgeroepen en daarop moesten de grootvader en vader van Emanuel Filibert het land verlaten. Ze leefden lange tijd in ballingschap maar mochten in 2002 naar Italië terugkeren. Die terugkeer zorgde voor een kortstondige opleving van monarchistische gevoelens. Maar dat veranderde al snel toen Victor-Emanuel, de vader van Emanuel Filibert, in 2006 werd gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een gok- en prostitutiesyndicaat. Een jaar later brachten vader en zoon een claim van 260 miljoen Euro naar de rechtbank vanwege door de Italiaanse staat geroofde bezittingen van het Koninklijk Huis. De Italiaanse regering antwoordde met een tegenclaim van honderden miljoenen euro vanwege de ‘historische ellende’ die het Huis van Savoye zou hebben veroorzaakt. Victor-Emanuel heeft zich inmiddels uit de publiciteit teruggetrokken en alle rechten op zijn zoon doen overgaan. Maar Emanuel Filibert lijkt meer te voelen voor een carrière in de televisiewereld. Hij is getrouwd met de Franse actrice Clotilde Courau, met wie hij twee dochters heeft.

  15 mei 2013 - 18:29