×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Huis Doorn gaat zich op WO I richten

  Congres over eerste wereldoorlog

  Huis Doorn gaat zich op WO I richten

  Museum Huis Doorn houdt in september een internationaal congres over oorzaken en gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Het is de eerste activiteit op dit gebied van het museum, dat zichzelf om te kunnen overleven heeft uitgeroepen tot 'plaats van herinnering voor WO I'.


  Huis Doorn dreigde dicht te gaan toen de subsidie voor het landgoed eind 2012 werd gehalveerd. Om te kunnen overleven is besloten een groot aantal medewerkers te vervangen door vrijwilligers en meer aandacht te gaan besteden aan de Eerste Wereldoorlog, die in Nederland veel minder aandacht krijgt dan in andere Europese landen.

  Huis Doorn heeft een band met de Eerste Wereldoorlog, omdat de Duitse keizer Wilhelm II zich op het landgoed terugtrok toen hij de oorlog verloren had. De keizer liet 59 treinwagons vol spullen uit Duitsland overkomen om zich in Doorn in te richten. Hij bleef tot aan zijn dood op het landgoed wonen en ligt er ook begraven.

  Minister Jet Bussemaker van Cultuur opent het congres op 21 september met een gesprek met Geert Bourgeois, vicepremier van de Vlaamse regering. De Eerste Wereldoorlog heeft in het Belgische landschap diepe sporen achtergelaten.

  21 augustus 2013 - 17:59