Heeft Beatrix toch een halfbroer?

Weekblad Weekend komt deze week met bijzondere uitspraken van Victoria Aitken. Zij is de dochter van Jonathan Aitken, die in diverse mediaberichten genoemd is als mogelijke zoon van prins Bernhard. De voormalige Engelse minister ontkende vorig jaar nog de zoon van de overleden prins te zijn. Maar nadat de berichten uit de Nederlandse media ook in Engeland werden gepubliceerd, besloot hij geen commentaar meer te geven. Daarom kan het gerust bijzonder worden genoemd dat zijn eigen dochter er nu zelf rekening mee lijkt houden dat haar vader wel degelijk een zoon is van prins Bernhard. In een recent interview met het Engelse tijdschrift Hello ging ze al uitgebreider op de zaak in. Zo noemde ze het 'goed mogelijk' dat haar vader is geboren uit een relatie van haar grootmoeder en prins Bernhard. Ook vertelde ze dat haar leven niet zou veranderen als definitief zou blijken dat haar vader de zoon van een echte prins was. Alleen een DNA-test kan definitief uitsluitsel geven maar het is de vraag of de Nederlandse koninklijke familie daaraan zou meewerken.

Weekblad Weekend komt deze week met bijzondere uitspraken van Victoria Aitken. Zij is de dochter van Jonathan Aitken, die in diverse mediaberichten genoemd is als mogelijke zoon van prins Bernhard. De voormalige Engelse minister ontkende vorig jaar nog de zoon van de overleden prins te zijn. Maar nadat de berichten uit de Nederlandse media ook in Engeland werden gepubliceerd, besloot hij geen commentaar meer te geven. Daarom kan het gerust bijzonder worden genoemd dat zijn eigen dochter er nu zelf rekening mee lijkt houden dat haar vader wel degelijk een zoon is van prins Bernhard. In een recent interview met het Engelse tijdschrift Hello ging ze al uitgebreider op de zaak in. Zo noemde ze het ‘goed mogelijk’ dat haar vader is geboren uit een relatie van haar grootmoeder en prins Bernhard. Ook vertelde ze dat haar leven niet zou veranderen als definitief zou blijken dat haar vader de zoon van een echte prins was. Alleen een DNA-test kan definitief uitsluitsel geven maar het is de vraag of de Nederlandse koninklijke familie daaraan zou meewerken.

Lady Penelope Aitken leerde prins Bernhard al voor zijn huwelijk met Juliana kennen. Tijdens de oorlog bloeide hun vriendschap weer en velen zagen de beeldschone lady destijds als de minnares van de prins. In 1942 werd Jonathan geboren. Op zijn geboortebewijs staat Sir William Aitken als vader vermeld maar een vaderschapstest is nooit gedaan. Jonathan Aitken was jarenlang Parlementslid voor de Conservatieve Partij. Hij werd minister maar moest aftreden, nadat er een schandaal was ontstaan over een reisje naar Parijs. Aitken verloor zijn parlementszetel en ook diverse rechtszaken, waardoor hij zich failliet moest laten verklaren. Hij werd wegens meineed veroordeeld tot een gevangenisstraf. De laatste jaren verdient hij zijn brood als schrijver en werkt hij voorzichtig aan een politieke comeback.