×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Gooien waxinelicht ‘ultieme schreeuw om aandacht’

  Waxinelichtgooier bewust koningin niet te kunnen verwonden

  Tijdens de behandeling van het hoger beroep van de 'waxinelichtgooier' Erwin L. heeft de verdachte zelf een lang betoog gehouden. Hij las als onderdeel van zijn eigen gevoerde verdediging een brief op van zijn advocaat. Gekleed in een oranje trainingsjack betoogde hij tegen het vonnis om een jaar opgenomen te worden in een psychiatrische instelling. Onlangs stalkte en beledigde L. een vrouw en dat maakt dat de advocaat-generaal van mening is dat L. obsessief strijdt tegen onrecht. In de ogen van L. zit koningin Beatrix onterecht op de troon, omdat ze niet zou afstammen van Willem van Oranje. Het gooien van een waxinelichthouder was volgens L.'s advocaat 'een ultieme schreeuw om aandacht'. Hij was zich ervan bewust dat hij de koningin, prins en prinses in de koets niet kon verwonden, de koets is immers gepantserd. Met opzet gooide hij het zware voorwerp in een boogje. Er wordt over enkele weken een uitspraak verwacht.


  Tijdens de behandeling van het hoger beroep van de ‘waxinelichtgooier’ Erwin L. heeft de verdachte zelf een lang betoog gehouden. Hij las als onderdeel van zijn eigen gevoerde verdediging een brief op van zijn advocaat. Gekleed in een oranje trainingsjack betoogde hij tegen het vonnis om een jaar opgenomen te worden in een psychiatrische instelling. Onlangs stalkte en beledigde L. een vrouw en dat maakt dat de advocaat-generaal van mening is dat L. obsessief strijdt tegen onrecht. In de ogen van L. zit koningin Beatrix onterecht op de troon, omdat ze niet zou afstammen van Willem van Oranje. Het gooien van een waxinelichthouder was volgens L.’s advocaat ‘een ultieme schreeuw om aandacht’. Hij was zich ervan bewust dat hij de koningin, prins en prinses in de koets niet kon verwonden, de koets is immers gepantserd. Met opzet gooide hij het zware voorwerp in een boogje.
  Er wordt over enkele weken een uitspraak verwacht.

  Erwin L. wordt onder meer vervolgd voor het beschadigen van de Gouden Koets, een poging tot zware mishandeling van de lakeien die naast de koets liepen en voor belediging van koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. L. gooide de waxinelichthouder tijdens Prinsjesdag 2010 en werd volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard.

  18 januari 2013 - 15:10