Friso geniet met gezin van molens

Met maar liefst zes nieuwe foto’s trakteren prins Friso en prinses Mabel media en publiek. Er is een mooie gelegenheid: Mabel en Friso vieren dit jaar allebei hun veertigste verjaardag. Mabel bereikte de leeftijd op 11 augustus en Friso wordt het op 25 september. Het grote feest dat zij familie en vrienden aanboden is inmiddels al geweest. De 40-ste verjaardag van Friso wordt in kleine kring gevierd in Londen, waar de prins en de prinses met hun twee dochtertjes wonen. Gravin Luana en haar zusje gravin Zaria zijn flink gegroeid in de afgelopen periode. Ze spreken vloeiend Engels én Nederlands.

De foto’s zijn gemaakt ter gelegenheid van hun veertigste verjaardagen. Locatie is Molendriegang Leidschendam. Prins Friso is beschermheer van de Vereniging De Hollandsche Molen.

De foto’s werden gemaakt in opdracht van de Dienst Koninklijk Huis gemaakt door fotograaf Jeroen van der Meyde. Hoewel er al jaren geen officiële hoffotograaf meer is, kan men Van der Meyde langzamerhand wel zo noemen. Hij maakt bij grote gebeurtenissen alle privé-foto’s voor de koninklijke familie. De familieleden kennen hem inmiddels zo goed dat hij ook gevraagd wordt voor foto’s die aan de media worden gegeven.

Foto’s: DKH/Jeroen van der Meyde