Financiële meevaller voor prins William

Komende maand, op 21 juni, wordt prins William 30 jaar. Met het bereiken van die leeftijd komt er een behoorlijk bedrag vrij uit de nalatenschap van prinses Diana, die op 31 augustus 1997 overleed. Voor Harry staat een gelijke geldsom te wachten als hij dertig wordt. Dat schrijft Daily Mail op maandag.

William en Kate nemen binnenkort hun intrek in een appartement in Kensington Palace als hun Londense onderkomen, maar nu is er voldoende geld om te investeren om op huizenjacht te gaan voor hun echte huis. Gespeculeerd wordt over een verblijf dat in de buurt ligt van prins Charles’ buitenverblijf Highgrove in Gloucestershire. 

Diana liet bijna 13 miljoen pond netto na, waar na tussenkomst van de belasting 8,5 miljoen van over blijft. Er wordt gezegd dat het fonds zelfs van 13 miljoen is gegroeid tot 20 miljoen dankzij goede beleggingen.
William kan ervoor kiezen het bedrag op een andere manier te verdelen, zodat Harry bijvoorbeeld een groter deel krijgt. William zal op een dag inkomen krijgen omdat hij het hertogschap van Cornwall op zich zal nemen als zijn vader koning wordt.

Onderdeel van de nalatenschap is ook de trouwjurk, Diana’s garderobe en ook haar intellectuele eigendomsrechten, waaronder het auteursrecht, merken en royalty’s van het gebruik van haar foto’s en naam.