×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip: koning moet zelf beslissen over troonsafstand

  Kroonprins blij met stijgende populariteit

  Filip: koning moet zelf beslissen over troonsafstand

  Prins Filip van België heeft geduld. Als zijn vader koning Albert II wil aftreden, dan is dat zijn persoonlijke beslissing. Dat heeft de troonopvolger aan journalisten gezegd na afloop van de handelsmissie die hij de voorbije dagen samen met prinses Mathilde leidde in Thailand.


  Filip wou niet concreet ingaan op de speculaties over de nakende troonsafstand van zijn vader, koning Albert II. Elke traditie is anders, verwees hij naar de situaties in Groot-Brittanië en Nederland en naar de paus. Het is een beslissing die de vorst toekomt, zei hij.

  Filip toonde zich ook tevreden over peilingen die aantonen dat zijn populariteit in een stijgende lijn zit, al wil hij op de lange termijn denken. De prins gaf wel aan dat hij niet graag heeft dat de aandacht voor zijn persoonlijke toekomst de economische missies die hij leidt naar de achtergrond duwt.

  22 maart 2013 - 18:20