×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Filip gedaagd voor DNA

  Boël wil dat kroonprins bloed afstaat

  Filip gedaagd voor DNA

  Delphine Boël, de vermeende buitenechtelijke dochter van koning Albert, daagt prins Filip voor de rechter. Door zijn DNA te laten onderzoeken wil ze aantonen dat de prins haar halfbroer is en de Belgische koning dus haar vader. Maandagochtend vond een eerste hoorzitting plaats achter gesloten deuren, meldt RTBF.


  Boël probeert al langere tijd erkenning te krijgen. Haar wettelijke vader, de steenrijke Jacques Boël, heeft de kunstenares daarop eerder dit jaar uit zijn testament geschrapt. Wellicht is dit een aanleiding geweest voor de rechtszaak, waarmee ze nu probeert af te dwingen dat prins Filip zijn bloed voor DNA-onderzoek afstaat. Het zou wettelijk niet mogelijk zijn om koning Albert zelf voor de rechter te slepen.

  De moeder van Delphine, barones Sybille de Selys Longchamps, had tussen 1966 en 1982 een affaire met (toen nog) prins Albert. Uit de relatie tussen Albert en Sybille werd Delphine in 1968 geboren. Tien jaar later scheidde haar moeder van Jacques Boël, die naar verluidt een vermogen van 760 miljoen heeft. Delphine's bestaan werd in 1999 onthuld door de jonge journalist Mario Danneels in een biografie over koningin Paola.

  De rechtbank heeft de zaak uitgesteld tot 25 juni.

  17 juni 2013 - 14:35