Placeholder

Filip gedaagd voor DNA

Delphine Boël, de vermeende buitenechtelijke dochter van koning Albert, daagt prins Filip voor de rechter. Door zijn DNA te laten onderzoeken wil ze aantonen dat de prins haar halfbroer is en de Belgische koning dus haar vader. Maandagochtend vond een eerste hoorzitting plaats achter gesloten deuren, meldt RTBF.

Boël probeert al langere tijd erkenning te krijgen. Haar wettelijke vader, de steenrijke Jacques Boël, heeft de kunstenares daarop eerder dit jaar uit zijn testament geschrapt. Wellicht is dit een aanleiding geweest voor de rechtszaak, waarmee ze nu probeert af te dwingen dat prins Filip zijn bloed voor DNA-onderzoek afstaat. Het zou wettelijk niet mogelijk zijn om koning Albert zelf voor de rechter te slepen.

De moeder van Delphine, barones Sybille de Selys Longchamps, had tussen 1966 en 1982 een affaire met (toen nog) prins Albert. Uit de relatie tussen Albert en Sybille werd Delphine in 1968 geboren. Tien jaar later scheidde haar moeder van Jacques Boël, die naar verluidt een vermogen van 760 miljoen heeft. Delphine's bestaan werd in 1999 onthuld door de jonge journalist Mario Danneels in een biografie over koningin Paola.

De rechtbank heeft de zaak uitgesteld tot 25 juni.