×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Fabiola heeft haar stichting nog steeds

  Geen haast bij opheffing van Fons Pereos

  Fabiola heeft haar stichting nog steeds

  Koningin Fabiola laat geen haast maken met de opheffing van haar stichting Fons Pereos. Dat onthult de Belgische krant De Tijd. Drie maanden na haar emotionele aankondiging dat ze de omstreden stichting zou opdoeken, is er op dat gebied nog niks gebeurd. De advocaat van Fabiola verklaart dat het bestuur nog niet bijeen is geweest, maar dat dit voor het zomerreces nog wel zal gebeuren.

  Koningin Fabiola (84) raakte begin dit jaar in opspraak toen bekend werd dat ze een stichting had opgericht om haar erfenis te onttrekken aan hoge successierechten. Hoewel ze daarmee wettelijk gezien niets fouts had gedaan en eigenlijk het voorbeeld volgde van tal van gefortuneerde landgenoten, werd het door de regering, het parlement en haar zwager koning Albert gezien scherp veroordeeld. Mede omdat de indruk was ontstaan dat ze ook het geld dat ze van staat kreeg voor haar onderhoud daarin had ondergebracht.

  Fabiola, weduwe van de in 1993 overleden koning Boudewijn, kreeg zelfs straf. Haar uitkering werd door premier Elio Di Rupo meteen gekort. Een ontdane koningin liet daarop een verklaring uitgaan waar ze zei dat haar speet ‘dat de oprichting van mijn stichting onbegrip en dermate negatieve reacties veroorzaakt heeft. Dat heeft me diep geraakt. Ik heb nooit de intentie gehad deze stichting te financieren met geld dat afkomstig is uit mijn dotatie, maar wel degelijk met middelen die ik geërfd heb van mijn familie en van mijn peter.’

  11 april 2013 - 14:18