×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Europese royals op staatsbezoek

  Niet alleen de Nederlandse koninklijke familie was de afgelopen week op staatsbezoek. Zo waren de Deense royals waren op bezoek in Vietnam. Koningin Margrethe en haar man prins Henrik waren samen met kroonprins Frederik en zijn vrouw prinses Mary afgereisd naar Vietnam. 


  Vooral voor prins Henrik was het bezoek met een bijzondere betekenis. De prins woonde de eerste vijf jaar van zijn leven in Vietnam. Ook na de Tweede Wereldoorlog heeft de prins nog een aantal jaar in Hanoi gewoond. Hij zat daar op het Franse gymnasium. Hoewel prins Henrik al vaker is terug geweest naar Vietnam, stak hij niet onder stoelen of banken dat hij het lang graag aan zijn vrouw, zoon en schoondochter wilde laten zien. Vlak na aankomst kreeg het gezelschap een rondleiding door Hanoi op originele Riksja fietsen. Tijdens de tocht zagen ze de oude wijk en de St. Jospeh kathedraal en werd een kunsttentoonstelling ter ere van het millennium van Hanoi bezocht. Ook kreeg prins Henrik de kans om het huis te zien waarin hij opgroeide. Tijdens het bezoek is koningin Margrethe in gesprek gegaan met de Vietnamese leider. Het koningklijke gezelschap heeft ook Ho Chi Mnh City, Hue City en de provincie Lam Dong bekeken.

  Terwijl Frederik en Mary in het verre Vietnam zaten, moest er iemand op de kinderen Christian en Isabella passen. Dit werd de vader van Mary, opa John Donaldson. De kinderen zijn dol op hun grootvader en ze hadden dan ook een hele gezellige tijd samen.

  Ook Charles en Camilla zijn op reis, en wel naar Canada. Voor prins Charles is het de 15e bezoek aan het Grote Witte Noorden. Hoewel Camilla voorouderlijke banden met het land heeft, is het voor haar de eerste keer. Het echtpaar landde op St. John’s Newfounland en werd verwelkomd door gouverneur-generaal Michaëlle Jean en premier Stephen Harper. Drum dansers, een kinderkoor en een militaire band maakten deel uit van de gastvrije ceremonie. Verder staan op het programma  Newfoundland, Ottawa, Toronto, Ontario, Vancouver en Quebec. Het paar blijft tot donderdag in Canada.

  9 november 2009 - 14:12