Engeland blij met verloving

In Engeland wordt met grote vreugde gereageerd op het goede nieuws dat gisteren werd gebracht. Vele politici, maar ook familieleden van prins William en Kate Middleton reageren op hun voorgenomen huwelijk. Premier David Cameron belde de prins persoonlijk op om zijn persoonlijke gelukswensen over te brengen. Ook vertelde de premier dat hij in de nacht voor het huwelijk van prins Charles en prinses Diana op The Mall sliep, de weg voor Buckingham Palace, om maar niets te hoeven missen. Dat zal dit keer wel anders zijn voor Cameron.

Koningin Elizabeth en de hertog van Edinburgh ‘zijn zeer verheugd voor beiden’, aldus een woordvoerder. Tegen een van de gasten op Windsor Castle zei de koningin ‘Het is geweldig nieuws. Het heeft wel erg lang geduurd!’ Ook William’s vader prins Charles is helemaal in de wolken: ‘Uiteraard. Ze hebben inmiddels lang genoeg geoefend’. Prins Harry, broer van de aanstaande bruidegom, ziet er zelf ook voordeel in. ‘Ik ben blij dat mijn broer zijn aanzoek heeft gedaan. Het betekent dat ik een zus krijg, dat heb ik altijd al gewild,’ vertelt hij enthousiast.

Kate’s vader, Michael Middleton: ‘Carole en ik zijn absoluut erg blij door de aankondiging van vandaag en kijken uit naar het huwelijk, ergens volgend jaar. Catherine [Kate] en prins William zijn al best wat jaren samen en dat is fijn voor ons, want we hebben William inmiddels goed leren kennen. We vinden hem geweldig en hij is erg geliefd.’