×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dramaserie over Belgisch koningshuis

  Fictiereeks moet waarheidsgetrouw worden

  Dramaserie over Belgisch koningshuis

  De Vlaamse publieke zender Eén komt in het najaar met een nieuwe dramaserie over het Belgische koningshuis. De Vlaamse acteur Lucas Van den Eynde neemt de rol van koning Albert II op zich in de serie die op zijn vroegst in het najaar op de buis komt. Dat maakte de zender donderdag bekend. De acteur speelde in tal van series, musicals en theaterstukken en leende zijn stem aan aan diverse filmkarakters. Van den Eynde won in 1999 een Louis d'Or.


  Het is de bedoeling dat de reeks een eerlijk portret van de koning en de Belgische geschiedenis geeft. "De nieuwe reeks wordt geen documentaire, wel een waarheidsgetrouwe fictiereeks", meldde de zender. Veerle Eyckermans neemt de rol van koningin Paola op zich. Mathijs Scheepers speelt kroonprins Filip, Stefaan Degand prins Laurent en Ruth Becquart prinses Astrid.

  Leah Thys wordt koningin Fabiola en Kris Cuppens koning Boudewijn. Ruth Bastiaensen en Lotte Mariën nemen de rollen van de prinsessen Mathilde en Clair op zich. De opnames starten eind maart.

  1 maart 2013 - 08:17