Dramaserie over Belgisch koningshuis

De Vlaamse publieke zender Eén komt in het najaar met een nieuwe dramaserie over het Belgische koningshuis. De Vlaamse acteur Lucas Van den Eynde neemt de rol van koning Albert II op zich in de serie die op zijn vroegst in het najaar op de buis komt. Dat maakte de zender donderdag bekend. De acteur speelde in tal van series, musicals en theaterstukken en leende zijn stem aan aan diverse filmkarakters. Van den Eynde won in 1999 een Louis d'Or.

Het is de bedoeling dat de reeks een eerlijk portret van de koning en de Belgische geschiedenis geeft. "De nieuwe reeks wordt geen documentaire, wel een waarheidsgetrouwe fictiereeks", meldde de zender. Veerle Eyckermans neemt de rol van koningin Paola op zich. Mathijs Scheepers speelt kroonprins Filip, Stefaan Degand prins Laurent en Ruth Becquart prinses Astrid.

Leah Thys wordt koningin Fabiola en Kris Cuppens koning Boudewijn. Ruth Bastiaensen en Lotte Mariën nemen de rollen van de prinsessen Mathilde en Clair op zich. De opnames starten eind maart.