×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Diana’s jurken weer in verkoop

  Japonnen jarenlang tentoongesteld, nu op veiling

  Veertien van Diana's jurken worden over exact een maand in Toronto verkocht. Ze gaan precies een week voor het bezoek van William en Catherine aan Canada onder de hamer. De huidige eigenaresse Maureen Dunkel kocht de jurken in 1997, acht weken voor het dodelijke ongeluk van Diana. Ze telde er $ 700.000 voor neer. Na de dood van Diana stopte Dunkel de jurken in een stichting die de japonnen over de wereld liet touren, om zo geld in te zamelen voor goede doelen van de prinses. De collectie was te zien in vele steden in de VS, Canada, Nieuw-Zeeland en ook 10 jaar in Kensington Palace, waar Diana woonde na de scheiding met prins Charles. 'Nu is de tijd gekomen om uit te zwaaien,' meent Dunkel. Ze hoopt dat iemand de hele garderobe zal kopen, zodat de collectie bij elkaar blijft.


  Op de foto een avondjurk met v-hals, Catherine Walker voor The Chelsea Design Company, London. Diana droeg het tijdens een officieel bezoek aan Wenen in 1986 en een filmpremière in 1993. Bieden start vanaf $ 225.000. Het duurste stuk is een blauwe jurk van fluweel, die Diana droeg tijdens een diner op het Witte Huis met president Ronald Reagan en zijn vrouw, Nancy. Daarbij rekent men toch op een miljoen dollar.

  23 mei 2011 - 14:27