Deze 5 royals kozen voor de liefde en niet voor de troon

Wat nou als je als royal op iemand valt waarvan je weet dat je daar als lid van de koninklijke familie niet je leven mee mag delen? Volgens deze 5 royals is er maar één oplossing: het opgeven van de troon.

1. Prins Friso

We beginnen dicht bij huis. Toen Friso Mabel om haar hand vroeg, wist hij al dat zijn kans op de troon verkeken was. Van Mabel werd namelijk gedacht dat ze in het verleden een relatie had gehad met niemand minder dan drugsbaron Klaas Bruinsma. Toch stond dat hun liefde niet in de weg en nam Friso met alle liefde afstand van de troon.

2. Koning Edward VIII

Je kent het verhaal vast wel (al dan niet van de Netflix-serie The Crown). Edward was nog geen jaar koning toen hij met de Amerikaanse Wallis Simpson wilde trouwen. De kerk – waar de vorst het hoofd van is – was het hier niet mee eens omdat Wallis al twee keer eerder getrouwd was. Edward kreeg hierop twee opties: óf afstand doen van de troon óf van zijn grote liefde. Zijn hart koos voor Wallis.

LEES OOK:

3. Prinses Ubolratana Rajakanya

Ook de voormalige kroonprinses van Thailand koos voor de liefde . Met haar Amerikaanse echtgenoot kreeg zij drie kinderen, waarvan er één overleed na de tsunami van 2004. Ondanks dat hun zoontje geen prins was, kreeg hij alsnog een koninklijke begrafenis.

4. Prinses Mako

Prinses Mako is het oudste kleinkind van keizer Akihito en werd smoorverliefd op een burger. Omdat dit in Japan een probleem is, deed zij afstand van haar keizerlijke status. Voor troonsopvolging maakte het overigens niets uit, aangezien alleen mannen recht hebben op de Japanse troon. Toch is Mako niet de enige vrouw in haar familie die voor de liefde koos. Ook haar tante viel voor een burger en gaat sindsdien zonder keizerlijke status door het leven.

5. Prins Lennart Bernadotte

De Zweedse prins Lennart werd geboren in 1909 en leefde zijn leven zonder veel schandalen. Totdat hij Karin Nissvandt ontmoette. Omdat hij zonder toestemming van de regering met haar trouwde, verloor hij (en daarmee zijn toekomstige kinderen) het recht op de troon. Ook ging hij vanaf dat moment met de achternaam Bernadotte door het leven. Lennart en kragen kregen samen vier kinderen en scheidden in 1971. Hoewel Lennart na de scheiding riep nooit meer te willen trouwen, deed hij dit twee jaar later alsnog. Op 68-jarige leeftijd met zijn 28-jarige assistente. Met wie hij nog eens vijf kinderen kreeg.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen