×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense regering verbiedt reis prinses Marie

  Reis naar Kenia niet verstandig vanwege strafzaak tegen president

  Deense regering verbiedt reis prinses Marie

  De Deense prinses Marie heeft op advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken een reis naar Kenia geannuleerd. Marie, schoondochter van koningin Margrethe en echtgenote van prins Joachim, zou Kenia en Zuid-Afrika van 10 tot en met 13 september bezoeken in haar hoedanigheid als beschermvrouw van het Deense Aids Fonds.


  Een reis naar Kenia is niet verstandig, zo oordeelde het ministerie, op het moment dat bij het Internationaal Strafhof in Den Haag een zaak begint tegen president Uhuru Kenyatte en vicepresdident William Roto wgens het schenden van mensenrechten. Marie loopt de kans zich bloot te stellen aan kritiek door het Oost-Afrikaanse land net dan te bezoeken en dat vindt de regering niet verstandig.

  Het Aids Fonds is zeer teleurgesteld over het besluit. Er is naarstig gezocht naar alternatieven, maar ook het voorgestelde Malawi kent politieke onrust en wordt niet geschikt geacht voor koninklijk bezoek.

  31 juli 2013 - 10:41