Deense prinses Marie praat over kinderen

Afgelopen weekend waren prins Joachim van Denemarken en zijn vrouw Marie er even lekker tussen uit. Ze gingen naar Zwitserland, naar Génève. In deze prachtige stad is Marie opgegroeid, en zij keert er samen met haar man zo af en toe nog graag naar terug. Marie vertelde in de Zwitserse stad openhartig over haar getrouwde leven tot nu toe en haar kinderwens.

’Iedereen weet dat ik heel erg graag kinderen wil. Kinderen zijn zo lief,’ vertelde Marie in Génève. In de Deense media wordt al geruime tijd geschreven dat de prinses al zwanger is. Marie: ’Het krijgen van kinderen is een privé-kwestie, vinden wij. Zo’n beetje elke week zijn er in de media berichten te lezen over mijn vermeende zwangerschap. Tot nu toe hebben ze ongelijk gehad. Maar hopelijk komt er een moment dat ze het bij het rechte eind hebben.’
Hoewel Joachim natuurlijk al twee kinderen heeft uit zijn eerste huwelijk, wil ook hij graag een kindje met Marie. Nikolai en Felix kunnen het overigens prima vinden met hun stiefmoeder. Joachim vertelde op zijn bruiloft dat hij nooit met Marie in het huwelijksbootje was gestapt als zijn twee zoontjes het er niet mee eens waren geweest.
Prinses Marie heeft het ondertussen ontzettend druk met haar nieuwe taken die bij het leven als lid van de Deense koninklijke familie komen kijken. Zo moet ze bijvoorbeeld bepalen welke goede doelen ze wil gaan steunen. Ook heeft Marie zich flink moeten aanpassen aan de rustige omgeving waarin zij en Joachim op dit moment wonen. Het stel woont in kasteel Schackenborg, op zo’n 250 kilometer van Stockholm in het idyllische plaatsje Møgeltønder. Maar Marie, die altijd in de grote stad heeft het gewoond, voelt zich er inmiddels helemaal op haar gemak. Vooral omdat ze er elke dag samen is met man Joachim. ‘Het is heerlijk om de hele dag bij hem te zijn. We zijn de beste maatjes en zijn ontzettend gek op elkaar. Dat is natuurlijk ook de reden waarom we met elkaar getrouwd zijn,’ aldus de Deense prinses.

Het huwelijk van Joachim en Marie op 24 mei 2008