×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Cristina van Spanje voor de rechter in corruptiezaak

  Net sluit zich rond dochter van koning Juan Carlos

  Cristina van Spanje voor de rechter in corruptiezaak

  De jongste dochter van de Spaanse koning Juan Carlos, prinses Cristina (47), is verdachte in de corruptiezaak tegen haar echtgenoot, Iñaki Urdangarin. Cristina moet 27 april uitleg geven aan onderzoeksrechter José Castro.

  De 45-jarige schoonzoon van de koning, Urdangarin, wordt er onder meer van verdacht als stichtingsbestuurder geknoeid te hebben met miljoenen euro’s overheidsgeld die voor de stichting, het Instituto Nóos, waren bedoeld. Het geld zou onder zijn verantwoordelijkheid zijn weggesluisd voor commerciële doeleinden. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan fraude, valsheid in geschrifte, verduistering en corruptie.

  Cristina zou mogelijk door haar man zijn geraadpleegd over zijn handelwijze in de stichting.

  Vertrouwen geschaad

  Het Spaanse Koninklijk Huis wil geen commentaar geven op besluiten van justitie. Het vertrouwen van het volk in het Spaanse koninghuis is door het schandaal enorm geschaad.

  Voormalig handbalspeler Urdangarin is sinds 1997 getrouwd met Cristina. Het paar heeft vier kinderen.

  3 april 2013 - 19:36