×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse regering had speech Elizabeth WOIII klaar

  Onbekend of koningin tekst ooit had gelezen

  Britse regering had speech Elizabeth WOIII klaar

  De Britse regering had in 1983 een speech voorbereid voor koningin Elizabeth in het geval er een Derde Wereldoorlog zou uitbreken. Dat blijkt uit regeringsdocumenten die vrijdag zijn vrijgegeven, aldus The Telegraph.


  De koningin had haar volk moeten waarschuwen voor de gruwelen die zouden volgen als er een nucleaire oorlog zou worden uitgevochten. De speech was geschreven voor een grote oefening van de regering voor het geval er een oorlog zou uitbreken met de Sovjet-Unie. In de speech wordt onder meer gesproken over ‘deze trieste eeuw’, waarmee verwezen wordt naar de eerste twee Wereldoorlogen.

  Ook zou de koningin volgens de speech met haar familie een warme en fijne kerstmis hebben gevierd waarbij ‘de verschrikkingen van een oorlog niet verder weg hadden kunnen lijken’. In de toespraak zou ze ook vertellen hoe trots ze zich voelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen haar vader Koning George VI de oorlog verklaarde aan Duitsland in 1939.

  Aangezien de tekst was geschreven voor een oefening is het maar de vraag of de koningin de speech ook daadwerkelijk ingezien heeft. Het document werd openbaar door een nieuwe regeling in Engeland waardoor documenten ouder dan 20 jaar voor iedereen in te zien zijn.

  1 augustus 2013 - 10:50