×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse koning werd afgeluisterd vanwege relatie

  Kort voor abdicatie luisterde minister de koning af

  Britse koning werd afgeluisterd vanwege relatie

  De Britse koning Edward VIII werd vlak voor zijn abdicatie stiekem afgeluisterd. Dat staat in documenten die onlangs vanuit het Nationaal Archief zijn onthuld. De Minister van Binnenlandse Zaken John Simon besloot dat de telefoon van de koning moest worden afgeluisterd toen zijn koningschap in gevaar kwam vanwege de relatie met de Amerikaanse gescheiden vrouw Wallis Simpson. Omdat bleek dat de koning met haar wilde trouwen dreigde er een constitutionele crisis. De Anglicaanse Kerk – waarvan de koning het hoofd is – keurde hertrouwen niet goed als de voormalige partner nog in leven was. Daarom werden gesprekken afgetapt van de koninklijke verblijven en het vasteland van Europa: Simpson verbleef op dat moment in Frankrijk. Ook was er sprake van een mogelijke bomaanslag op Wallis Simpson in Londen, zo blijkt uit de papieren. Vijf dagen na de opdracht tot het aftappen van telefoongespreken tekende Edward zijn abdicatie na een regering van 326 dagen.

  “De Minister van Binnenlandse Zaken vraagt me om de informatie die mondeling aan u is bevestigd, met zijn toestemming, door Sir Horace Wilson dat u zult zorgen voor het aftappen van telefoongesprekken tussen Fort Belvedere en Buckingham Palace aan de ene kant en het continent van Europa aan de andere kant.

  23 mei 2013 - 11:57