×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Boek prinses Laurentien wordt opera

  Mr Finney bewerkt voor theaters

  Prinses Laurentien's boekenkarakter verhuist begin volgend jaar naar het theater. Haar boek Mr Finney en de Wereld Op Zijn Kop is vanaf voorjaar 2013 te zien in de Nederlandse theaters. Het verhaal en Mr Finney zijn bewerkt tot een opera. Illustrator Sieb Posthuma, die de boeken van tekeningen voorzag, ontwerpt het decor en de kostuums voor de opera.De Koninklijke Schouwburg in Den Haag en het muziekensemble AskoSchönberg verlenen hun medewerking aan de opera. Volgens initiatiefneemster en sopraan Marijje van Stralen ontstond het idee voor de opera spontaan tijdens het voorlezen aan haar eigen kinderen. 'Het spannende, fantasierijke verhaal en de mooie illustraties lenen zich bij uitstek voor een opera.'


  Prinses Laurentien’s boekenkarakter verhuist begin volgend jaar naar het theater. Haar boek Mr Finney en de Wereld Op Zijn Kop is vanaf voorjaar 2013 te zien in de Nederlandse theaters. Het verhaal en Mr Finney zijn bewerkt tot een opera. Illustrator Sieb Posthuma, die de boeken van tekeningen voorzag, ontwerpt het decor en de kostuums voor de opera.
  De Koninklijke Schouwburg in Den Haag en het muziekensemble AskoSchönberg verlenen hun medewerking aan de opera. Volgens initiatiefneemster en sopraan Marijje van Stralen ontstond het idee voor de opera spontaan tijdens het voorlezen aan haar eigen kinderen. ‘Het spannende, fantasierijke verhaal en de mooie illustraties lenen zich bij uitstek voor een opera.’

  Mr Finney gaat op 27 april 2013 in première en reist daarna langs 10 schouwburgen van Nederland. De eerste voorstellingen zijn van 25 april tot 3 mei te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

  29 augustus 2012 - 11:24