×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische premier gaat Filip ontslag aanbieden

  Di Rupo volgt traditie na troonswisseling

  Belgische premier gaat Filip ontslag aanbieden

  Premier Elio Di Rupo van België zal de nieuwe koning Filip maandag het ontslag van zijn regering aanbieden, zoals de traditie dat wil bij een troonswisseling. Dat is donderdag vernomen van een regeringsbron. De nieuwe koning zal het ontslag even traditiegetrouw weigeren.


  Di Rupo gaat maandag voor de eerste keer op audiëntie bij de nieuwe koning. Bij het ontslag gaat het om een symbolische daad, uit eerbied voor de monarchie. Ook in 1993, bij het aantreden van koning Albert II, werd het ontslag van de regering aangeboden en geweigerd.

  “We respecteren zeer nauwgezet de traditie, trachten hetzelfde te handelen als bij de vorige troonswisselingen”, legde vicepremier Didier Reynders donderdag uit.

  18 juli 2013 - 20:45