×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische premier gaat Filip ontslag aanbieden

  Di Rupo volgt traditie na troonswisseling

  Belgische premier gaat Filip ontslag aanbieden

  Premier Elio Di Rupo van België zal de nieuwe koning Filip maandag het ontslag van zijn regering aanbieden, zoals de traditie dat wil bij een troonswisseling. Dat is donderdag vernomen van een regeringsbron. De nieuwe koning zal het ontslag even traditiegetrouw weigeren.


  Di Rupo gaat maandag voor de eerste keer op audiëntie bij de nieuwe koning. Bij het ontslag gaat het om een symbolische daad, uit eerbied voor de monarchie. Ook in 1993, bij het aantreden van koning Albert II, werd het ontslag van de regering aangeboden en geweigerd.

  “We respecteren zeer nauwgezet de traditie, trachten hetzelfde te handelen als bij de vorige troonswisselingen”, legde vicepremier Didier Reynders donderdag uit.

  18 juli 2013 - 20:45