×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische koning breekt vakantie af

  Voortdurende formatieproblemen in België

  Om 11.00 vanochtend vertrok op de luchthaven van Melsbroek een vliegtuig om koning Albert op te halen van zijn vakantieadres in Nice, zo schrijft De Standaard. Het Hof wil dat bevestigen noch ontkennen.

  Naar de precieze reden waarom de koning zijn vakantie in Nice moet onderbreken is het gissen. Mogelijk wil de koning in eigen land zijn omdat ontslagnemend premier Yves Leterme heeft aangegeven eind dit jaar op te stappen voor een job bij de OESO. Het is ook mogelijk dat hij reageert op de noodkreet van formateur Elio Di Rupo over de onderhandelingen, die volgens hem ‘ernstig geblokkeerd’ zijn. De formatie in België duurt inmiddels al 15 maanden en de botsing ligt vooral bij de kwestie-Brussel-Halle-Vilvoorde, het enige tweetalige kiesdistrict van België. De Vlamingen willen dat het wordt gesplitst zodat de vele Franstalige inwoners van de Vlaamse dorpen rond Brussel niet langer op een Franstalige partij kunnen stemmen.

  14 september 2011 - 12:30