Placeholder

Beledigingen Kate vanwege onbekendheid

David Cameron nam het eerder deze week op voor Kate Middleton en nu heeft topmodel Yasmin Le Bon de onaardige woorden van schrijfster Hilary Mantel geprobeerd te nuanceren. “Mantel uitte gewoon haar frustratie en ook die van het publiek, omdat we maar zo weinig weten van Kate”, aldus Le Bon.Volgens Le Bon zijn de woorden van de Britse schrijfster niet zo slecht bedoeld. “Moeten we ons schuldig voelen dat we meer van haar willen weten? Nee, dat denk ik niet”, gaat het model verder. “Ze is een vrouw met een mening en het zou leuk zijn als we die eens horen. Maar de ‘plastic prinses’, zoals Mantel haar noemde, slaat alleen maar op een imago dat door de media is gecreëerd.”

Yasmin, de vrouw van Duran Duran-zanger Simon Le Bon, geeft Kate het advies dat ze gewoon zichzelf moet zijn. “Ik geloof niet dat ze bang moet zijn om haar mening te uiten. Ze is een slimme vrouw. En ik weet zeker dat door alles wat er is gebeurd met Diana dat mensen om haar heen haar overdreven proberen te beschermen. En dat zal met de tijd wel minder worden.”

Mantel beledigde de hertogin van Cambridge aan het begin van de week door bij een lezing te zeggen dat ze graatmager is. Ook vergeleek ze haar met een etalagepop. ”Ze is het voorbeeld van onberispelijkheid, zo onvoorstelbaar mager, iemand zonder eigenaardigheden en karakterloos”, aldus Mantel. ”Haar enige taak is zorgen voor nageslacht”.