×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bekende artiesten zingen Koningslied

  Een groot aantal bekende artiesten uit het hele Koninkrijk gaat op 30 april het Koningslied zingen. Op 2 april start op Radio 2 de actie waarin de coupletten worden samengesteld. Die gaan bestaan uit zinnen die Nederlanders op de website achterlaten, waarin ze beschrijven hoe hun droom voor ons land eruit ziet. Componisten gaan daarmee aan de slag, zij schrijven ook het refrein en de muziek. Wie dat zijn is nog niet bekend, net als welke artiesten zullen meewerken.


  Op 30 april is het de bedoeling dat heel Nederland mee gaat zingen met het lied. Het zal ’s avonds, vlak voor de rondvaart van het koningspaar, ten gehore worden gebracht. Vanuit de Ahoy in Rotterdam is een live-verbinding waar die dag een grote sing-a-long wordt gehouden waaraan koren uit het hele land en het Metropole Orkest hun steentje bijdragen. Het hoogtepunt daarvan is de voordracht van het Koningslied, dat live wordt uitgezonden via de publieke omroep in het hele Koninkrijk. Op die manier is het mogelijk dat het hele land meezingt.

  12 maart 2013 - 16:31