×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix opent zomertentoonstelling Russia XXI

  Zonnige opening verricht door oud-koningin

  Beatrix opent zomertentoonstelling Russia XXI

  Prinses Beatrix heeft woensdagmiddag op het Lange Voorhout in Den Haag de zomertentoonstelling Russia XXI geopend. De prinses onthulde een beeld van kunstenaar Sergei Shekovstov.


  Rusia XXI – hedendaagse beeldhouwkunst uit Rusland is het vervolg op de exposities Den Haag onder de Hemel en The Rainbow Nation met respectievelijk Chinese en Zuid-Afrikaanse beeldhouwkunst. De nieuwe tentoonstelling bestaat uit ruim honderd werken van de belangrijkste Russische kunstenaars van de afgelopen 30 jaar. De hoofdtentoonstelling is tot en met 27 oktober te zien in museum Beelden aan Zee. Ongeveer twintig monumentale beelden zijn tot en met 8 september te zien op het Lange Voorhout.

  Russia XXI is officieel onderdeel van NLRF-2013, het omvangrijke culturele, economische en maatschappelijke uitwisselingsprogramma van Nederland en Rusland. Gastconservator is het gerenommeerde National Center for Contemporary Art (NCCA) in Moskou. De werken op de tentoonstelling zijn in bruikleen van onder meer het NCCA, de Ekaterina Foundation, de Stella Art Foundation, het Moscow Museum of Modern Art en de kunstenaars.

  5 juni 2013 - 17:22