Placeholder

Beatrix opent zomertentoonstelling Russia XXI

Prinses Beatrix heeft woensdagmiddag op het Lange Voorhout in Den Haag de zomertentoonstelling Russia XXI geopend. De prinses onthulde een beeld van kunstenaar Sergei Shekovstov.

Rusia XXI – hedendaagse beeldhouwkunst uit Rusland is het vervolg op de exposities Den Haag onder de Hemel en The Rainbow Nation met respectievelijk Chinese en Zuid-Afrikaanse beeldhouwkunst. De nieuwe tentoonstelling bestaat uit ruim honderd werken van de belangrijkste Russische kunstenaars van de afgelopen 30 jaar. De hoofdtentoonstelling is tot en met 27 oktober te zien in museum Beelden aan Zee. Ongeveer twintig monumentale beelden zijn tot en met 8 september te zien op het Lange Voorhout.

Russia XXI is officieel onderdeel van NLRF-2013, het omvangrijke culturele, economische en maatschappelijke uitwisselingsprogramma van Nederland en Rusland. Gastconservator is het gerenommeerde National Center for Contemporary Art (NCCA) in Moskou. De werken op de tentoonstelling zijn in bruikleen van onder meer het NCCA, de Ekaterina Foundation, de Stella Art Foundation, het Moscow Museum of Modern Art en de kunstenaars.