Abdullah herhaalt zijn vrees voor nieuw geweld in Midden-Oosten

Koning Abdullah van Jordanië waarschuwde het Europees Parlement woensdag voor meer chaos en oorlog in het Midden-Oosten.

De oorlog in Syrië is nog lang niet voorbij en Irak kan terugvallen in een nieuw conflict, sprak het staatshoofd woensdag in Straatsburg. Terreurgroep IS kan daar volgens hem opnieuw de kop opsteken. De geschetste scenario’s kunnen tot “talloze tragedies” leiden, aldus Abdullah. Toch is hij wel optimistisch over de mensheid. En pleitte hij voor leiderschap. “Dat vereist reflectie, wijsheid en een langetermijnvisie.”

LEES OOK:

Noodzaak om vrede te sluiten

De koning vroeg zich af wat er gebeurt als in Libië een oorlog uitbreekt en de staat uit elkaar valt. En wat als Arabische regeringen jongeren geen baan kunnen bieden? “Dat kunnen we ons niet veroorloven. Een vreedzamere wereld is onmogelijk zonder vrede in het Midden-Oosten.” Abdullah herhaalde de noodzaak dat Israël en de Palestijnen vrede sluiten.

Op bezoek bij Filip

Dinsdag bezocht koning Abdullah nog zijn Belgische ambtsgenoot. Filip verwelkomde de koning ’s middags in zijn Kasteel in Laken.⁣

Bron: ANP. Beeld: PPE, Instagram

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen