×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Abdullah herhaalt zijn vrees voor nieuw geweld in Midden-Oosten

  De vorst uitte al eerder zijn zorgen in een interview met France 24

  Abdullah herhaalt zijn vrees voor nieuw geweld in Midden-Oosten

  Koning Abdullah van Jordanië waarschuwde het Europees Parlement woensdag voor meer chaos en oorlog in het Midden-Oosten.


  De oorlog in Syrië is nog lang niet voorbij en Irak kan terugvallen in een nieuw conflict, sprak het staatshoofd woensdag in Straatsburg. Terreurgroep IS kan daar volgens hem opnieuw de kop opsteken. De geschetste scenario’s kunnen tot “talloze tragedies” leiden, aldus Abdullah. Toch is hij wel optimistisch over de mensheid. En pleitte hij voor leiderschap. “Dat vereist reflectie, wijsheid en een langetermijnvisie.”

  LEES OOK:

  Noodzaak om vrede te sluiten

  De koning vroeg zich af wat er gebeurt als in Libië een oorlog uitbreekt en de staat uit elkaar valt. En wat als Arabische regeringen jongeren geen baan kunnen bieden? “Dat kunnen we ons niet veroorloven. Een vreedzamere wereld is onmogelijk zonder vrede in het Midden-Oosten.” Abdullah herhaalde de noodzaak dat Israël en de Palestijnen vrede sluiten.

  Op bezoek bij Filip

  Dinsdag bezocht koning Abdullah nog zijn Belgische ambtsgenoot. Filip verwelkomde de koning ’s middags in zijn Kasteel in Laken.⁣

  Bron: ANP. Beeld: PPE, Instagram

  15 januari 2020 - 13:34