6x sportieve royals: van waterpolo tot raceauto’s

Skiën is een geliefde sport onder de royals. Maar wat doen ze eigenlijk als de sneeuw gesmolten is en ze toch behoefte hebben aan een beetje actie in de tent? Tijd voor een sportief lijstje!

1. Polo

Het paard is niet wit, maar verder is het plaatje compleet. Polo is een van de favoriete sporten van de Britse royals en zowel Harry als William spelen graag een potje in hun vrije tijd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

2. Waterpolo

Op een paard of in het water; prins William houdt van polo. Of hij tegenwoordig nog veel rond spettert weten we niet, toch genieten we graag van de terugblik op deze foto uit 2004.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door New York Magazine (@nymag) op

3. Racen

Onze prins Bernhard scheurt er in zijn vrije uurtjes vrolijk op los. Hij is dan ook druk bezig met de voorbereidingen van de Formule 1 in Zandvoort.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bernhard van Oranje (@bernhardvanoranje) op

4. Zeilen

Watersport is favoriet bij royals in binnen- en buitenland. Niet alleen Willem-Alexander is groot gebracht met liefde voor zeilen, ook de Britse, Spaanse, Deense en Monegaskische koninklijke leden brengen hun tijd graag door op het water.

5. Hardlopen

Pieter-Christaan is fan. Op de atletiekbaan, in het bos of gewoon een rondje in het park. En waarom ook niet? Kwestie van schoenen aan en gaan!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pieter-Christiaan van Oranje (@pcvanoranje) op

6. Suppen

Oftewel ‘stand up paddling’. Charlene geniet ervan tijdens een vakantie met man en kinderen. Ook is er geen vrouw overboord als ze in het water valt. De prinses van Monaco was immers olympisch zwemster voor ze Albert leerde kennen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Charlène de Monaco 👑 (@charleneofmonaco) op