Negeren, die Samantha

De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch benaderd. Waarschijnlijk omdat ze ervoor had gezorgd dat de documentairemakers over vele unieke beelden uit Meghan’s jeugd konden beschikken.

Voor Samantha is de halfzus die ze zo haat een ware goudmijn geworden. Aan RTL Boulevard vroeg ze ooit tien mille voor een kort interview en voor deze documentaire zal ze ongetwijfeld een veelvoud van dat bedrag hebben ontvangen. Dat maakt haar wel erg doorzichtig als ze verbolgen zegt dat het haar zus alleen maar om macht en rijkdom te doen is. ’Meghan’, zo zegt Samantha in het programma, ’heeft geen hart.’

Ik voelde vooral maagzuur opkomen als Samantha weer in beeld kwam, omdat ze aan de ene kant roept dat Meghan haar familie slecht behandeld en dat tegelijkertijd zelf nog een paar graadjes erger doet. Ze was zeventien toen Meghan werd geboren en heeft haar maar een paar keer gezien. Tien jaar voordat Meghan en Harry trouwden, hadden ze voor het laatst contact. Samantha leeft in onmin met haar moeder en haar broer en ook een van haar kinderen heeft alle contact met haar verbroken. Hoewel ze diverse malen aangifte heeft gedaan vanwege vermeende aanslagen op haar leven, is daar nooit enig bewijs van gevonden. En uitgerekend deze vrouw werkte als therapeut in de geestelijke gezondheidszorg…

De documentaire bracht echter ook aan het licht dat er best wat kritische vragen aan het adres van Harry en Meghan zijn te stellen. Het blijft opmerkelijk dat Harry de vader van zijn vrouw nog nooit heeft ontmoet. Dat had toch voor de verloving moeten gebeuren? William vroeg de vader van Kate heel ouderwets toestemming om haar een huwelijksaanzoek te doen. Harry had gewoon hetzelfde moeten doen. Het is best gek dat Harry en Meghan, die voortdurend in een vliegtuig zitten, nooit de moeite deden om Thomas Markle bij hun relatie te betrekken. In 2016 noemde Meghan hem nog ’de beste papa ooit’, maar een jaar later, toen Harry in haar leven kwam, was er ineens geen enkele behoefte hem aan de prins voor te stellen.

Haar huwelijk werd alleen door haar moeder bijgewoond. Waren er echt geen andere familieleden die ze had kunnen uitnodigen? En waarom vertelt Meghan in speeches dat ze haar studies met allerlei baantjes heeft kunnen bekostigen, terwijl haar ouders krom hebben gelegen om de dure privéscholen waar ze haar heen stuurden te kunnen betalen? Als je dan op je huwelijk mensen als Oprah Winfrey en George Clooney uitnodigt, die je bewondert maar slechts één keer hebt ontmoet, dan snap ik de verbolgenheid van de familie Markle ook wel weer. Meghan zou er goed aan doen het contact met haar vader te herstellen. Maar die halfzus moet ze voor altijd negeren. Die valt vanzelf in haar eigen slangenkuil.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen