Column Marcvanderlinden

Hollywood-royalty

Ik kan niet eens een weekje weg,' zei koningin Beatrix enkele jaren geleden bozig toen een vakantie in Oostenrijk voor commotie in Nederland had gezorgd. De vorstin was zichtbaar geirriteerd dat ze zelfs tijdens de wintersport lastig werd gevallen door Nederlandse camera's en liet zich het inmiddels beroemde boze zinnetje ontvallen, wat natuurlijk in Nederland onmiddellijk extra aandacht trok.

De woorden van de koningin schoten door me heen toen ik afgelopen vrijdag, na een lange vlucht, arriveerde in het statige Beverly Hills Hilton. Ik had het hotel al maanden geleden geboekt om er de eerste dagen van mijn zomervakantie door brengen. Toen was nog niet eens bekend dat Kate en William naar Amerika zouden gaan. En ik wist dus ook niet dat ze in het hotel waar ik logeerde zouden zijn.

Bij aankomst in het hotel vielen meteen de vele cameraploegen en de extra beveiliging op. Maar in Beverly Hills, waar per vierkante kilometer meer sterren wonen dan in ons eigen Het Gooi, komt zoiets wel vaker voor. De grote massa mensen die in de hotellobby stond, was wel bijzonder. En tijdens het inchecken vroeg ik dus wat er aan de hand was. De receptionist vertelde dat William en Kate ieder moment konden arriveren. Hij had dat nauwelijks gezegd, of het paar kwam inderdaad binnen. En stond ik, op zo’n beetje het eerste uur van mijn vakantie, weer tussen de royals.

Ik was, eerlijk gezegd, een beetje perplex hoe ‘gemakkelijk’ het paar voorbij kwam lopen. Geen overdreven veiligheidsmaatregelen en er werd geen moeite gedaan om pers en publiek op grote afstand te houden. Ik kon het paar bijna aanraken. Dat gaat in Nederland vaak wel anders.

Op de tweede dag van mijn vakantie kon ik het niet laten om weer te gaan kijken bij een officieel gedeelte van het programma van de prins en zijn prinses. Want hoewel ik officieel vakantie heb, laat je zo’n kans niet voorbij lopen. Bovendien zouden de prins en zijn vrouw een gala-avond bijwonen met vele Hollywood-sterren. Vanuit een mooi plekje tussen het publiek zag ik onder anderen Nicole Kidman en Jennifer Lopez passeren en natuurlijk de Hertog en Hertogin van Cambridge, beiden prachtig gekleed.

Enige domper was dat Barbra Streisand, die ik zeer bewonder, had geweigerd de rode loper te ‘nemen’. De belangstellenden kregen deze diva niet te zien, want ze ging via een zijdeur naar binnen. Hollywood-royalty waant zich kennelijk inmiddels groter dan de echte royals…

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen