Bij dit huwelijk wil ik zijn

Ik geef het eerlijk toe: ik dacht dat het nog wel even zou duren voordat de verloving van prins Harry en Meghan Markle bekendgemaakt zou worden. Ik kon me niet voorstellen dat ze, al was het alleen maar voor de beeldvorming, niet eerst een paar maanden of een half jaar zouden samenwonen voordat de aankondiging kwam. Ik zat er dus naast. Maar nu de verloving er is, ben ik helemaal om. Want waarom zouden ze eigenlijk wachten als ze toch al zeker lijken te weten dat ze elkaars levenspartners willen zijn?

Harry is niet (meer) iemand over een nacht ijs gaat en hij is in de afgelopen jaren flink veranderd. Hij is een stabiele man geworden, iemand op wie je kan bouwen, in goede en slechte tijden. Dat leerde hij in de oorlogsgebieden waar hij voor het leger was. Als hij aan iets begint, maakt hij het af. Hij heeft ijzeren discipline. En hij weet wat beschermen is. Nog maar kort geleden haalde hij fel uit naar de media die zijn moeder de dood in hadden gejaagd en naar haar zogenaamde vrienden die Diana’s geheimen in een boek te gelde hadden gemaakt.

Toen hij een waarschuwing uitte en eiste dat Meghan en haar familie met respect werden behandeld, wisten de media meteen dat ze dat serieus moesten nemen. Natuurlijk kan een prins met een niet-blanke vrouw trouwen. Zoals ook een Nederlandse jongen met een Maleisische prinses kan trouwen. Dat benoemen is geen probleem, maar bij Meghan werden er allerlei verhalen bij gehaald die niet waar waren en die alleen maar vanwege haar uiterlijk werden vermoed. Zo zou ze in een ghetto tussen de drugdealers zijn opgegroeid. Onzin.

Dat Meghan via haar vader Nederlandse, Engelse, Ierse en Schotse voorouders heeft, werd nagenoeg niet vermeld. Maar in de komende maanden zal de hele stamboom van de actrice uitgeplozen worden en dan zal duidelijk worden wie haar Nederlandse voorouders zijn geweest. Dan wordt het interessant voor Nederland, want dan kunnen we ook uitzoeken of er nog verwanten van Harry’s bruid in Nederland wonen. Of ze een uitnodiging voor het huwelijk krijgen, kan ik niet garanderen. Maar ik wil ze dolgraag voor Weekend en RTL Boulevard interviewen. Die uitnodiging staat dus alvast.

Het huwelijk zelf is ook iets om je op te verheugen. Een gastenlijst met Hollywoodsterren en royals, twee werelden die zelden bijeenkomen voor een plechtigheid. Normaal gesproken ga ik niet naar buitenlandse koninklijke huwelijken toe omdat je het op tv veel beter ziet dan vanuit het persvak. Maar ik overweeg nu toch te gaan om iets van het spektakel mee te maken. Toen ik mezelf betrapte op die gedachte, wist ik meteen dat dat waarschijnlijk bij heel veel mensen zo gaat en ik zag me al tussen al die miljoenen mensen in Londen staan. Ik denk dat ik toch maar thuisblijf. Maar heel overtuigd ben ik nog niet… 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen