×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Volg Royalty op Twitter!

 • Willem-Alexander’s droompaleis op Curaçao

  Willem-Alexander’s droompaleis op Curaçao

  Soms is een onwaar verhaal zo hardnekkig dat je toch gaat geloven dat er een kern van waarheid inzit. Een mooi voorbeeld daarvan is de villa van Willem-Alexander op Curaçao. Al ruim twintig jaar gaan er geruchten dat onze huidige koning een prachtig huis aan het Spaanse Water op het Caribische eiland bezit.


  Zijn bezoekjes aan het huis zouden strikt geheim worden gehouden en hij zou zich bewust nooit in Willemstad laten zien, zo wil het verhaal. Als je op het eiland bent, zweren de bewoners daar dat de koning er een huis heeft. Ook zijn er vele Nederlanders die het bevestigen. In 2005 publiceerde een gerenommeerd tijdschrift zelfs een luchtfoto van het huis. Maar door de RVD, het hof én Willem-Alexander is het altijd hardnekkig ontkend. Sterker nog: alleen het melden van het feit dat hij er een huis zou hebben, kon de huidige koning in het verleden in grote razernij doen ontsteken. Hoewel de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vroeger onder journalisten een niet al te beste reputatie had en regelmatig rookgordijnen aanlegde, is de dienst sinds een tiental jaren een betrouwbare bron geworden. Men laat nog steeds niet het achterste van de tong zien, maar wie daar goede contacten heeft, kan daar gemakkelijk terecht om feiten te checken. En voor wie dat nog niet voldoende is: er is nog nooit een foto gemaakt van Willem-Alexander bij zijn vermeende huis. Niemand heeft de huidige koning in de afgelopen jaren buiten de officiële bezoeken om op één van de eilanden gezien. En aangezien bijna iedereen met zijn telefoon foto’s kan maken, zou het niet moeilijk moeten zijn om zulk bewijs vast te leggen. Wie verder denkt, komt bovendien op de vraag: waarom zou Willem-Alexander daar überhaupt een huis wíllen hebben? Als hij vakantie heeft, wil hij rust en op het eiland zal hij dat niet zo snel vinden. Hij is ook koning van de Curaçaoënaars en daarnaast is het grootste deel van de toeristen daar afkomstig uit Nederland. Niet echt een plek dus waar je als Koning der Nederlanden rust gaat opzoeken. Ik ben er dus van overtuigd dat hij geen huis heeft op het eiland, maar ben me ervan bewust dat er mensen zijn die het blijven zweren. Net als de mensen die zeker weten dat ze Beatrix recent nog hebben zien roken. Sommige onware verhalen zijn nu eenmaal te mooi om afscheid van te nemen…

  20 november 2013 - 11:36